Blossom Owl Coffee Shop

A coffee roastery in Kalamata Greece.

Kalamata, Greece

TYPE: Bar / Cafe
AREA: 45 m²
YEAR: 2015
Η επανασχεδίαση ενός χώρου (Reload b/c), που το αρχιτεκτονικό μας γραφείο είχε αναλάβει και στο παρελθόν, ώστε να με τις ελάχιστες αλλαγές και δαπάνες να αποκτήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς.
Παρόλο που η διαχείριση θα παρέμενε η ίδια, η όλη κεντρική ιδέα στο τρόπο λειτουργίας της καφετέριας θα άλλαζε και θα μετατρεπόταν σε καφεκοπτείο με υπηρεσίες εστίασης. Η επέμβαση αυτή έπρεπε να μεταμορφώσει την καφετέρια, που πρώτα είχε σχεδιαστεί με ένα τελείως βιομηχανικό ύφος, σε ένα χώρο που ανοίγεται ακόμα περισσότερο στον επισκέπτη, κάνοντας τον να νοιώθει σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον, ενώ παράλληλα του επιδεικνύονται οι διάφοροι  τρόποι παρασκευής και ψησίματος του καφέ! Μεγάλη προσπάθεια δόθηκε στην ανακύκλωση των περισσοτέρων υλικών από την προηγουμένη καφετέρια, χωρίς όμως να υποδηλώνουν το παρελθόν τους.
Τα έπιπλα στο χώρο, ακόμα και οι πάγκοι του μπαρ, μπορούν να αλλάξουν θέσει, αναλόγως τις ανάγκες του ιδιόκτητη! Η μεγάλη ραφιέρα, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εναλλάσσονται τα ύψη των ραφιών, βάση των αναγκών, αφού αποτελεί και τη βιτρίνα παρουσίασης των, ποικίλλων σε όγκο και μορφή, αντικείμενων προς λιανική πώληση. Στον εξωτερικό χώρο του πεζόδρομου η εναλλαγή στα ύψη των καθισμάτων αλλά και αυτή στα μεγέθη των τραπεζιών έσπασε τη μονοτονία που τον χαρακτήριζε μέχρι τώρα.

The redesign of the space (Reload b/c), which our architectural firm had undertaken in the past, so as, with the minimum changes and expenses, to achieve a brand new identity, was a great challenge for us.
Even though the management would remain the same, the main idea of operating the café would change to transform it into a coffee grinder’s with café services. This operation should transform the café, which initially had an industrial design, to a place more open to the customers, making them feel warm and cosy. At the same time, customers could witness the process of making different kinds of coffee! A great effort was placed on recycling the existing materials from the previous café, yet without living a trace of their past.
The furniture, even the bar, can change places according to the owner’s needs! The large shelf unit was designed to facilitate the display of goods of varying shapes and sizes by disposing the shelves in the unit diversely. The exterior of the café, at the sidewalk, offers variability of shapes and sizes of chairs and tables.
PROJECT TEAM:
Arch. Athanasios TZOKAS
Arch. Serena STORELLI
Owner Gerasimos SARIDAKIS
Owner Niki SARIDAKI
Back to Top